Algemene informatie

Adres:

De accommodatie bevindt zich op de kruising van de straat Patriarchou Grigoriou en de straat Limnou

Het officiële adres van de accommodatie is dan ook:

Patriarchou Grigoriou E 30 & Limnou 13.

19016 Artemida

 

Artemida:

De stad Artemida behoort tot de gemeente Spata-Artemida. Spata-Artemida is ontstaan door een samenvoeging in 2011 van de gemeente Artemida en de gemeente Spata-Loutsa. Hier komt de verwarring: De stad heet Spata-Artemida maar men zegt Artemida , soms gebruiken de lokale mensen het oude woord Artemis maar veelal wordt de naam Loutsa gebruikt.

WC papier

Na gebruik mag WC papier NIET in het toilet worden gedeponeerd. Afvoerpijpen in Griekenland zijn smal en ons huis is, zoals bijna elk huis in deze regio, niet aangesloten op een openbaar riool maar op een eigen septic-tank. Naast het toilet staat een afvalemmertje, gelieve daar het gebruikte toiletpapier in te deponeren.

Supermarkt

Op 300 meter afstand van de accommodatie bevindt zich de MyMarket, een vrij grote supermarkt met zowel food als non-food. Brood wordt er elke morgen vers (af)gebakken. Openingstijden: maandag-vrijdag van 8:00-21:00 uur, zaterdag van08:00–20:00 uur. Adres: Leof Vravronos 15

Huisvuil

Schuin tegenover ingang van het huis (op de weg Patriarchou Grigoriou) staan afvalcontainers. Het huisvuil word op onregelmatig tijden, veelal ’s nachts opgehaald. Daarnaast staan bij de supermarkt meerder afvalcontainers waar u uw afval kunt deponeren. Vriendelijk verzoek om bij verlaten van de accommodatie alle vuilniszakjes in de afvalcontainers te deponeren.

Pinnen:

In Artemida bevinden zich op de hoofdstraat van de stad meerdere bankfilialen van diverse banken met elk een eigen pinautomaat.

 

Betalen:
Cash is in Griekenland nog steeds het meeste gebruikte betaalmiddel. Er kan steeds meer met bankpassen en credit cards worden betaald maar, zeker in de kleinere winkels of tavernes, soms wordt alleen cash geld geaccepteerd.

 

Elektriciteit:

Elektriciteit is duur in Griekenland. Gelukkig is de temperatuur dusdanig aangenaam dat je grotendeels van de tijd buiten verblijft en geen elektra nodig hebt. Vriendelijk verzoek om niet meer elektra te gebruiken dan noodzakelijk.

Airconditioning:

Het huis is voorzien van airconditionings. Deze De airco’s mogen NIET worden aangelaten als u niet in de accommodatie bent. Als u bijvoorbeeld terug komt van een dagje strand of bezoek aan Athene en u zet de airco’s aan dan is het binnen enkele minuten weer fris in het huis. Het is onnodig (en niet toegestaan) de hele dag stroom te gebruiken om het huis koel te houden. Omdat het huis grotendeels omringt is door een veranda met overkapping en er voldoende ramen zijn die tegen elkaar open kunnen worden gezet zult u merken dat de temperatuur in huis altijd vrij laag blijft.

Open haard:

De open haard mag worden gebruikt mits de haard schoon achtergelaten wordt voor de volgende gebruikers.  Let er op dat het meubilair niet te dicht bij de haard staat, zorg ervoor dat er geen vonken op de bank of stoel kunnen vallen.

Ventilatoren:

In de huiskamer, de keuken en de 2 slaapkamers hangt een ventilator. Aan- en uitschakelen van deze ventilatoren gaat middels de aanwezige afstandsbedieningen De ventilator heeft 3 standen (snelheden).

Wasmachine:

Aan de achterkant van het huis bevindt zich een wasruimte. Gebruik van wasmachine, strijkplank, strijkbout is inbegrepen bij de huur van de accommodatie. Er is ook een wasrek aanwezig en op het dakterras hangen enkele waslijnen om de was te laten drogen.

Luiken voor de ramen:

Als u voor langere tijd de accommodatie verlaat raden we u aan om de luiken voor de ramen te sluiten. Dit voorkomt niet alleen dat de warmte buiten blijft maar is ook bedoeld voor de veiligheid. Na het sluiten van de luiken verschuift u het slot totdat u een rood stickertje ziet, Daarnaast moet u aan de zijkanten van de ramen middels een veiligheidspin de luiken “locken”.

Tuinmeubilair:

De metalen stoelen en tafels kunnen overdag, als u bijvoorbeeld de hele dag weg bent, middels een kabelslot aan de muur worden bevestigd. Op de veranda bij de keuken en onder het voorraam naast de voordeur bevind zich een groot OOG in de muur waar u de kabel met daaraan het meubilair kan bevestigen. 

Schoonmaak;

In het huurbedrag zit een verplicht vast bedrag voor de eindschoonmaak en gebruik van handdoeken en beddengoed. Mocht u tussentijds extra schoonmaak willen hebben dan kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dat de schoonmaakster dan een bericht krijgt. Betaling voor de extra schoonmaak komen voor u eigen rekening.

Handdoeken:

Handdoeken zijn bestemd voor het gebruik in de accommodatie. Handdoeken mogen NIET worden meegenomen naar het strand. Voor het strand dient u uw eigen badhanddoek te gebruiken. U mag desgewenst de handdoeken tussentijds zelf wassen in de wasmachine.

Warm water:

Het water wordt verwarmd middels een zonneboiler op het dakterras. De boiler is vrij groot maar heeft natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid warm water. U kunt bijvoorbeeld bij normaal watergebruik met 4-6 personen achter elkaar douchen. Mocht het warme water in de boiler op zijn dan duurt het niet lang voordat de zon het water in de boiler weer opnieuw heeft opgewarmd. Vriendelijk verzoek om ook verstandig met het gebruik van water om te gaan.

Als de zon in de winter niet heeft geschenen (gebeurt gelukkig weinig) waardoor er onvoldoende warm water in de boiler aanwezig is kunt u voorafgaand aan het douchen in de stoppenkast de schakelaar indrukken en zal na 30 minuten automatisch uitschakelen.

Ventilator in de douche

In de badkamer is een ventilator gemonteerd, bij het douchen kan deze gebruikt worden om vocht af te voeren. De ventilator doet u aan door aan het touwtje van de trekschakelaar te trekken. Vergeet niet na verloop van tijd na het douchen de ventilator weer uit te zetten.

Buitendouche:

Buiten, aan de zijkant van het huis, bevindt zich een buitendouche. Mocht u zich willen afspoelen na bijvoorbeeld een bezoekje aan het strand, kunt u deze douche gebruiken. Mocht u onder het zand zitten dan het verzoek niet direct de badkamer te gebruiken maar eerst goed af te spoelen onder de buitendouche. Zoals eerder vermeld heeft het huis geen riolering en wordt al het water opgevangen in een septic tank. Te veel papier en zand leidt tot hoge kosten voor het schoonmaken en leegpompen van de septic tank.

Internet:

De accommodatie is voorzien van goedwerkende WiFi.

Netwerknaam  en wachtwoord staat genoteerd naast de spiegel in de woonkamer achter de voordeur.

TV:

De TV is een zogenaamde smart-TV. Lokale zenders zijn niet direct te ontvangen maar omdat de TV is aangesloten op het internet kunt u wel gebruik maken van de geïnstalleerde apps. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van uw eigen Netflix-account (vergeet u niet uit te loggen bij het verlaten van de accommodatie?).

Daarnaast is een zogenaamde ChromeCast aangesloten aan de TV, u kunt dan vanaf uw laptop, tablet of smartphone beelden streamen naar de TV.

Restaurants:

Aan de hoofdweg bevinden zich meerdere tavernes met uitzicht op zee. In deze tavernes kunt u genieten van de Griekse keuken. Daarnaast zijn er een aantal Griekse “snackbars” in de buurt. Deze verkopen voornamelijk broodjes gyros en broodjes kebab. De kosten van deze broodjes zijn laag, ze variëren tussen de 2 en 4 euro. Daarnaast is er bijvoorbeeld een afhaal/breng pizzeria genaamd PIZZA FAN. Deze pizzeria bevindt zich aan de linkerkant van de hoofdweg als u van de luchthaven of Athene naar Artemida rijdt.

Veel restaurants hebben een brengservice maar veelal wordt ter verificatie gevraagd naar een Grieks telefoonnummer en is het lastig uit te leggen wat het exacte adres van de accommodatie is.

Schades:

We gaan er van uit dat u voorzichtig met alle spullen omgaat. Echter, het kapotvallen van glas of bord kan natuurlijk altijd gebeuren. Mocht er onverhoopt wat stuk gaan dan vernemen wij dat graag van u. We hebben namelijk wat extra glaswerk en servies op voorraad. Zelf opnieuw aanschaffen kan natuurlijk ook. De volgende gasten maken ook graag gebruik van alle faciliteiten. Mochten er onbedoeld grotere schades ontstaan dan heeft u vast een reis- of aansprakelijkheidsverzekering die de schade dekt.

Bij vertrek:

  • Prullenbakken legen en afval afvoeren naar afvalcontainers
  • Beddengoed afhalen en samen met gebruikte handdoeken in de wasruimte in de wasmand deponeren
  • Huis en tuin aanvegen
  • Bederfelijke etenswaren uit de koelkast halen en weggooien (langdurig houdbare spullen kunt u voor de volgende gasten achter laten)
  • Alle ramen en luiken goed afsluiten
  • Kranen dicht, alle lichten uit
  • Voordeur afsluiten